Skip to main content

Oogappeltjes

Bob Heeren | advocaat
23 maart 2015
Tradities zijn er om gevolgd te worden. Er ging daarom veel mis tijdens de repetities voor de Grande Finale van De Sterkste Schakel.

Ik moest wennen aan de Keizerzaal van Grand Hotel Huis ter Duin. Aan het andere licht en geluid. Aan het kleinere podium.Het werd al beter toen directeur Stephan Stokkermans himself de gordijnen aan de zijkanten opende. Zodat de zee zichtbaar werd. De zee, die me (vrij naar Paul van Vliet) vertelde dat het goed was.

Want goed werd het, toen alle vierhonderd stoelen in de Keizerzaal waren bezet door blije bedrijven. Toen het zaallicht uitging en zangeres Natascha Vergeer "Hallelujah" van Leonard Cohen zong. Kippenvel. Ik mocht op en liet me meevoeren op de zoete golven van een niet vooraf te bedenken inspiratie.Mooie gesprekken met mooie mensen. Met collega Pietia Laarhoven, die de TK Penning voor Internationaal Zakendoen aan de mannen van Afak uit Katwijk overhandigde. Drijvende visfabrieken. Vis in het net, lekkerbek er uit. Met de jonkies van HS Events uit Roelofarendsveen. Winnaars van de Publieksprijs, mede dankzij een billboard langs de A4.

Met Laura Holscher en haar reebruine ogen. En haar collega Gert Witteman met baard. Amsterdamse studenten die de websites van alle genomineerden beoordeelden. Met winnaar Ploeg Kozijnen uit (volgens Ronald van den Ing) Nieuw-Vennep Zuid. Want niemand wil in Nieuw-Vennep kunnen verdwalen. Met Ron Hogenboom van GT en de mannen van Solid Rental over hun audio visuele apparatuur die ze bij Tommy Hilfiger en Vodafone inzetten.

En natuurlijk met de acht sectorwinnaars. Naar wie ik enige research deed op internet maar met wie de interactie nooit voorspelbaar werd. Sectorwinnaar Jacqueline van der Weijden van Limeta Vlaggen uit Bodegraven is de oogappel van haar vader, van wie ze het bedrijf overnam. Samen in Abu Dhabi wilden de Emiraten alleen met pa praten. Maar die wees naar Jacqueline. Zodat alleen zij de Verenigde Arabische Vlaggen monteerde. Het leerde Jacqueline haar intelligentie en intuïtie te blijven gebruiken. Waardoor ze uitsluitend tot haar eigen verbazing met Limeta de Sterkste Schakel van 2015 werd.Dat vond ik fijn voor haar en voor haar twee stralende collega's. Al had ik het ook ieder van de andere zeven halve finalisten gegund. Wijnbelever Ernst ten Haaf bijvoorbeeld, of de Franse Automaterialenkeizer Ed Ruygrok, Fitnessguru Nol van Sluisdam, Formidokoning Patrick Zwanenburg, IT Willy Wortel Machiel van der Slot, Hotelmagnaat Stephan Stokkermans of Kozijnenkanjer Frans Biemond.Voordat mijn vriend en mister Sterkste Schakel Harry de Reus de winnares bekend maakte kon ik eindelijk met Natascha, de oogappel van mijn vrienden Robert en Wilma Vergeer, zingen. Natascha deed ooit mee aan The Voice of Holland en studeert nu aan het conservatorium. Nog langer wachten zou haar onbetaalbaar maken.

We zongen "Little Green Apples" van Frank Sinatra dat ik in 1968 al een mooi lied vond. Het stond op de bandrecorder van mijn vader. Een lovesong zonder "I love you". Maar Natascha en ik voelden het en de mensen in de zaal merkten het. Wie de live opname wil zien en horen klikt hier. Wie een collage van de prachtige foto's van de finale-avond van Arjan de Zwart van Plein 10 Communicatie uit Valkenburg wil bekijken klikt daar.

Sommige combinaties zijn meer dan de som der delen, eh: schakels. Omdat er liefde in het spel is. Liefde voor de klant. Liefde voor het bedrijf.

Als dat anders is heeft God vast nooit de kleine groene appeltjes geschapen.


# Hits: 778