Skip to main content

Anderhandelaar
die mensen in hun kracht zet

'Wat aandacht krijgt groeit' gaat niet op voor conflicten. Die groeien juist als ze géén aandacht krijgen. Of eigenlijk: als de onderliggende gedachten en emoties geen aandacht krijgen. Door emoties eerst te erkennen en vervolgens een nieuwe weg te schetsen die beter begaanbaar is, krijgen hoofd én hart de ruimte. En liggen snelle wegen naar een duurzame oplossing open. 

Ik begeleid ondernemers, directies en managementteams bij het in kaart brengen, aanpakken en oplossen van problemen en conflicten. Met een beproefde route die gaat via anders denken naar anders doen.

De impact van conflicten

Misverstanden, problemen, conflicten ... als je ze niet oplost ze woekeren als een ondergrondse veenbrand door.

De impact is enorm: ontevredenheid, kritiek, wantrouwen, angst, onduidelijkheid, onrust, spanning, verzuim, dalende resultaten, ontslag en weglekkende kennis.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Problemen bevatten kracht

Niemand is blij met problemen. Begrijpelijk, want ze vreten tijd, geld en energie. Maar mooie van problemen is dat ze van nature ook over verrassend veel kracht in zich dragen. Ze hebben de potentie om je bedrijf en je team vooruit te brengen. 

De situatie is het probleem niet

De situatie is zelden het probleem. Het zit 'm meestal in het denken erover. En in de communicatie. Het is niet (voor iedereen) duidelijk wat er precies speelt. Er is een wirwar aan emoties, belangen en overtuigingen. Iedereen denkt er het zijne van. Heeft daar een eigen verhaal bij dat stevig verdedigd wordt.

Maar dat is niet het héle verhaal.

Naar de kern

Anders doen begint met anders denken. Over jezelf en de ander.

Ieder mens maakt verhalen, we zijn geboren verhalenvertellers. Probleem is alleen dat we denken dat onze verhalen waar zijn. Maar 'de waarheid' is voor iedereen anders en dat zorgt voor (innerlijke) strijd en conflicten.

Als anderhandelaar help ik mensen hun gedachten over zichzelf, de situatie en de ander te onderzoeken. Met respect voor ieders rol en kwaliteiten.

Ik luister actief - ook naar wat niet gezegd wordt - om razendsnel boven tafel te krijgen wat er in en tussen mensen speelt. Hoe de communicatie verloopt. Wat er goed gaat en wat er anders kan. En bovenal: hoe daar vindingrijk mee om te gaan. 

Wat levert dat op? Veel! Want wie het eigen denken leert te managen, krijgt meer inzicht in het eigen gedrag en dat van de ander. Bijna als vanzelf volgen meer rust en begrip. Meer eigen verantwoordelijkheid en wederzijds vertrouwen. 

Stuk voor stuk belangrijke bouwstenen voor persoonlijk en teamsucces.

The only way out is in

Ofwel: naar de kern van het probleem gaan, is het begin van de oplossing.

Ik ondersteun je daarbij. Dus wil je sparren, je hoofd leegmaken of een frisse blik op je conflict? Bel of app me dan gewoon op 06 51 557 717 voor een kennismaking. Of mail me.

Het is vrijblijvend en levert in ieder geval meteen meer rust en positieve energie op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.