Skip to main content

Advocaat
met oog voor hoofd en hart

Een juridisch conflict kost veel meer dan geld alleen. De emoties die meekomen leiden vaak tot ontwrichtende situaties die verstoren wat je goed kunt, wat je leuk vindt en waar je geld mee verdient.

Wanneer anderen in zo’n situatie meegezogen worden, is de schade niet te overzien. Denk aan ontslag van werknemers. Aan ruzie tussen bestuurders, vennoten of teamleden. Of aan echtscheidingen waar ondernemers bij betrokken zijn en niet alleen de relatie, maar ook het bedrijf onder grote druk komt te staan.

Een advocaat met kennis van recht én van menselijke emoties is dan een onmisbare raadgever.
En ja, zo'n advocaat ben ik.

Kansen en risico's

Mijn kracht ligt in het verbinden van het zakelijke en het persoonlijke. Van ratio en emoties die opspelen. Ik zoek uit welke kansen en risico’s er zijn op basis van wat uit de wet en uit de rechtspraak volgt. 

Daarnaast ik geef aandacht aan wat er in jou speelt:

  • Waar gaat het conflict écht over?
  • Wat is je werkelijke wens?
  • Wanneer weet je dat je hebt bereikt wat je wil?
  • Wat kun je daar zelf voor doen zonder eerst te moeten winnen of de ander te verslaan?
  • Wat zijn sterke argumenten en wat zijn risico’s?
  • Welke kosten zijn te verwachten?
  • Wat valt er te winnen?

Emoties en 'de feiten'

Emoties en onderliggende gedachten en aannames worden vaak niet al te serieus genomen. Het gaat enkel om ‘de feiten’. Probleem is alleen dat ‘de feiten’ niet bestaan. Ieder mens bekijkt en kleurt ‘de feiten’ op eigen, unieke wijze.

Ik vraag daarom ook naar emoties en onderliggende gedachten. Want door deze te laten uitspreken en te onderzoeken, ontstaat ruimte voor de meest effectieve aanpak. Vooral als we ook kunnen kijken naar welke emoties en onderliggende gedachten er mogelijk bij de andere partij leven.

Daar stem ik onze strategie, acties en werkwijze op af. Samen met jou. Zodat je snel overzicht en uitzicht hebt. 

We bepalen samen de strategie

Zodra we een helder beeld hebben van de gedachten, gevoelens, belangen en overtuigingen die spelen, smeden we samen de strategie voor een winnend spel. En bepalen we met elkaar wanneer we winnen en hoe.

Weten wat wanneer te doen
Kennis van wet en rechtspraak is de basis. Maar mijn echte toegevoegde waarde zit in weten wat wanneer te doen. In de juiste strategie volgen en slim onderhandelen. In snel schakelen en moeiteloos omdenken.

Ik hou van de gedurfde en creatieve aanval, voor argumenten die inslaan. Maar schakel net zo makkelijk over naar een gedoseerde verdediging of een constructieve samenwerking met de wederpartij. 

Met verstand én gevoel.

Voor juridische ondersteuning

Loop je vast, speelt er iets of wil je even sparren? Pak dan je telefoon en bel me op 06 51 557 717. Of mail me. Vaak komen de eerste mogelijkheden en oplossingen gelijk al in zicht.

Dat levert direct al meer rust op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.