Skip to main content

Trots op Tros

Bob Heeren | anderhandelaar
27 november 2023

Ans Tros is mijn gast in aflevering 6 van Anders Denken Anders Doen. Ans is psycholoog, al vond ze die studie te beperkt. Ans ontdekte dat er meer is tussen hemel en aarde.

En ook dat iedereen die rijkdom kan downloaden. Als je maar durft te voelen. En als je maar durft te vertrouwen op de boodschap van dat gevoel.

Ans richtte School voor Coaching op. Ze boekte successen maar liep ook tegen zakelijke weerstand op. In die storm mocht ik als advocaat haar paraplu vasthouden en van tijd tot tijd met haar de juiste aanval kiezen.

Toen de wind definitief was gaan liggen waren ontdekten Ans en ik onze wederzijdse spirituele basis. We hadden alleen nog geen tijd gehad daarover met elkaar te spreken.

Nu, alweer jaren later, hebben we die schade ingehaald. En heeft Ans haar naam als psycholoog, coach, trainer en auteur definitief gevestigd.

Ik ben daarom behoorlijk trots dat ze tijd voor mijn Bobcast vrij wilde maken. Daarvoor heb ik haar laatste boek verslonden.

De psychologie van ReflAction. Word systeembeheer van je eigen leven.

Bezint eer ge begint, dus. Of misschien wel een variatie op Anders Denken Anders Doen. 

De boodschap van Ans in het kort: reflecteer. Kijk vanuit meerdere posities naar jezelf en neem waar met al je zintuigen, voordat je tot actie overgaat. Ontdek je vecht- vlucht- of vriesgedrag. Transformeer tot de betere versie van jezelf, waarin jij de knoppen van jouw bestaan bedient.

Luister hier naar ons gesprek, over lichaamsbewustzijn, over waarneming zonder te zien of te horen. Over zaken die voor elke ondernemer zinvol zijn. Nuttige zweverigheid dus, met je beide benen op de grond.

Ook te vinden op Spotify of Apple.


# Hits: 901