Skip to main content

Worden wie je bent

Bob Heeren | anderhandelaar
29 oktober 2023

In aflevering 5 van de Bobcast Anders Denken Anders Doen praat ik met Gonda Duivenvoorden. Gonda is een echte expert in communicatie. Ze traint en coacht professionals.

Ik wilde Gonda al eerder interviewen. Alles stond in de zomer klaar in de studio, toen bleek dat ik in mijn haast een cruciaal snoer voor de microfoons was vergeten. Gonda vroeg meteen door en ik maakte dankbaar gebruik van de spiegel die ze me met veel compassie voorhield. Ik mocht even wat gas terugnemen en in mezelf gaan kijken, in plaats van steeds al te actief te willen zijn.

Nu had ik wel alle apparatuur compleet. En spraken we over het mede door Gonda ontwikkelde begrip effectcommunicatie. In plaats van te zenden over wie je bent en wat je doet vraag je je af welk effect je bij de ontvanger van jouw communicatie wil bereiken. En redeneer je daarna terug naar wat welk gedrag van jou daar bijhoort.

In ieder geval: geen gekke dingen doen. Jezelf zijn. Weten wie je bent en wat je kunt en daarop vertrouwen.

In de Bobcast deel ik met Gonda een inzicht over vier lagen van een boodschap. Soms reageren mensen op een andere laag dan die welke jij hebt bedoeld uit te zenden.

Gonda leert dat intens luisteren een machtig gereedschap is in communicatie. En dat je OMA (Overtuigingen Meningen Aannames) thuis moet laten. En ze heeft het over het N=1 principe. Oftewel: een zwaluw maakt nog geen zomer.

In haar post op LinkedIN waarmee Gonda naar onze Bobcast verwijst toont ze zich krachtig door zich ook kwetsbaar op te stellen. Op mijn beurt vind ik dat ik soms te lange en ingewikkelde vragen stel.

Uiteindelijk is de Bobcast Het effect van Gonda een prikkelend en inspirerend halfuurtje. Voor wie een boodschap op de juiste manier wil brengen. 

Voor meer succes en minder conflicten.

Luister hier of via Spotify of Apple.


# Hits: 426