Skip to main content

The Voice of Katwijk

Bob Heeren | spreker
08 december 2014
Ik liep door de vrieskou. Mijn gevoelstemperatuur was ver beneden nul toen ik langs een zwembad kwam. Er zat geen water meer in, maar toch vond ik het verwarrend.

Nog een paar stappen en de weldadige warmte van Huys Te Britten, net achter het strand in de duinen van Katwijk, omringde mij.

Ik passeerde ouders met strakke gezichten met in hun kielzog kinderen die kennelijk binnen zwemles hadden gehad en die hun ongenoegen daarover luidkeels kenbaar maakten door te jammeren dat ze zo'n honger hadden.

Ironisch genoeg bevonden zich op een steenworp afstand van hen twee grote emmers met daarin dampende soep met daarnaast een berg broodjes met beenham. Dit voedsel was bestemd voor de trouwe leden van de Katwijkse Ondernemers Vereniging (KOV) die ook deze maand weer massaal zouden verschijnen.

Daar was overigens een extra goede reden voor, omdat collega Claudia van Hunsel en ik namens RWV Advocaten snel, duidelijk en praktisch de hoofdlijnen van het nieuwe ontslagrecht van 2015 zouden toelichten. Dat blijft een onderwerp dat voor iedereen van belang kan zijn.

De kou trok uit mijn lichaam en recht evenredig daarmee klaarde mijn humeur op. In de benedenzaal van het Huys stonden meer dan honderd stoelen voor een licht verhoogd podium opgesteld. Op al die stoelen zouden Katwijkse ondernemers komen te zitten.

Met Claudia had ik afgesproken dat zij de in totaal drie praktijkvoorbeelden die door onze andere collega en Hoofd PR van RWV Marieke van Wetten in een hapklare Keynote waren gegoten van deskundig juridisch commentaar zou voorzien en dat ik het een en ander aan elkaar zou praten, met zo en af en toe een inhoudelijke opmerking. Dat bleek een prima rolverdeling te zijn.

Claudia is slim, communicatief en is fotogeniek. Dat vond ook Aad van Duijn, redacteur en fotograaf van het Maandbericht van de KOV, die mopperde dat hij de statiefoto van Claudia en mij een paar keer moest overnemen omdat ik te somber zou kijken. Over Claudia zei hij natuurlijk niets.Ik genoot van het gemak waarop Claudia en ik voor het eerst samen presenteerden. Geen moment spraken we door elkaar heen. De woorden en de bruggetjes naar de volgende onderwerpen kwamen als vanzelf.

Ik merkte dat ik vervuld was van een totaal warm gevoel. Ik waande mij in mijn huiskamer met daarin zoveel mensen die ik al zolang ken. Katwijkse mannen en vrouwen met pientere hoofden en met het hart op de goede plaats.

We deden een snelle quiz en als ik afging op het aantal mensen dat meer dan vijf van de negen vragen goed had denk ik dat een groot aantal ondernemers nog wel eens naar Claudia (of naar mij of een andere prima RWV collega) zal mailen of bellen.

Al was het maar omdat de ene stem van het hart die van het andere moeiteloos verstaat.


# Hits: 781
Tags: RWV, KOV