Skip to main content

Wake you up (before I go go)

Bob Heeren | spreker
13 juli 2014
Ik dacht na terwijl ik telefoneerde. Mijn klant liet ZZP’ers bij inleners werken.

Deze inlener was ontevreden over die ene ZZP’er en wilde de rekening van mijn klant niet betalen. Aan de andere kant drong de ZZP’er bij mijn klant aan op betaling van zijn nota. Ik beloofde mijn klant om twee mails te maken.

Een aan de inlener waarin ik aangaf dat het uitvoeren van een opdracht betekent dat je daarvoor een vergoeding moet betalen. Daar zou best een vordering van de inlener tegenover kunnen staan maar dan moest wel worden aangetoond dat er sprake was van onjuist handelen van de ZZP’er.

Een andere mail zou naar de ZZP’er gaan. Daarin zou ik schrijven dat mijn klant gerede twijfel had over diens prestaties en dus zijn betalingsverplichting opschortte. Daar viel juridisch wel wat over te zeggen, maar het leverde in ieder geval tijd op. Tijd die ik zou gebruiken om de inlener en de ZZP'er tot duidelijkheid te dwingen, zodat mijn klant als "beknelde tussenpersoon" uit het conflict zou kunnen ontsnappen.

De klant leek tevreden over mijn voorstel en hij veranderde van gespreksonderwerp. “Je had een goede presentatie laatst, zag ik op televisie”, zei hij. Ik zat op het puntje van mijn stoel en slaakte een kreet van verbazing. “Ja, ik werd van de week wakker en zapte nog even langs wat kanalen toen ik je op de Ondernemersdag071 zag. Op Unity TV", verduidelijkte hij.

De klant zei er niet bij of hij daarna weer in een onrustige slaap was gevallen of dat hij  snel onder een ijskoude douche was gesprongen. In ieder geval was mijn interesse gewekt en kreeg ik een aantal dagen later via Rudo Slappendel van Unity TV (www.unity.nudit filmpje toegestuurd.

Elise van der Lans van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest zond mij daarna nog prachtige foto’s van de Ondernemersdag071 van 27 juni 2014 die waren geschoten door fotografe Lavinia Spruitenburg (www.fotografielavinia.com). Ik heb bewondering voor de makers van Unity TV en voor Lavinia.

Hier zijn nog wat foto's van Lavinia. Om wakker van te worden voordat ik weer ga (ga).

Met Frank van der Voort van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest:Met Tom Coronel (www.koffiediscounter.nl en nog veel meer: tv's, barbeques, sneeuwkettingen etc.):Met Monique Velzeboer (www.velzeboer.com)


# Hits: 1011