Skip to main content

Dromen die daden planten

In de tweede aflevering van mijn Bobcast Anders Denken Anders doen spreek ik met Cees van der Meij. Eigenaar van Royal Lemkes, een plantenimperium. Onder andere.

Want Cees is ook ondersteuner van duurzame ondernemers via zijn eigen Green Sparkle Foundation. En hij is maatschappelijk actief betrokken. Mijn echtgenote en tekstschrijfster Linda omschreef Cees ooit als ‘Een pragmatische dromer die zaait, oogst en deelt met anderen om vol verwondering te zien wat daarmee mogelijk wordt.’

Cees is een inspirator. Hij droomt hardop. Hij leert ons en daarmee ook zichzelf dat die dromen geen bedrog zijn. Al valt er uiteraard weleens een van zijn vele, creatieve ideeën van de spreekwoordelijke kar. In de Bobcast deel ik met Cees het ‘Doe alsof’ principe, een effectieve variatie op ‘Fake it ‘til you make it’. En ik bespreek met hem de NLP-code voor het formuleren en realiseren van doelen, die Cees op authentieke wijze inkleurt.

Cees van der Meij deelt zijn rijkdom (waarvan geld slechts een onderdeel is) graag met anderen. Hij ziet zichzelf als onderdeel van een onmetelijk universum waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is. Zo richtte Cees Herberg Welgelegen in Valkenburg, Katwijk op, waar kleinschalige zorg aan mensen met dementie wordt verleend. En waar iedereen, ongeacht rang, stand, afkomst of titel elkaar kan ontmoeten. Echt zien en horen, zonder moeten.

Cees en ik vinden elkaar onder meer in onze passie voor verhalen. Het is de kunst het verhaal in jezelf en in anderen en vooral ook in groepen en organisaties te vinden. En daarnaar te handelen.

Anders dromen, anders doen, zou je kunnen zeggen.

Beluister hier de Bobcast met Cees op mijn website, of anders via Spotify of Apple.


# Hits: 532