Skip to main content

Bob op de podcast

Bob Heeren | anderhandelaar
25 april 2023
Als kleuter was ik gefascineerd door de platenspeler van mijn vader. Om dat ding heel te houden timmerde hij voor mij een houten kistje

Hij maakte daarop een ronde schijf vast die ik met een drukknop kon laten draaien. Ik kan me niet herinneren of ik erbij sprak, maar dat sluit ik niet uit.

Als tiener bouwde mijn vader een discomeubel met daarin een platenspeler, een cassettedeck, een versterker, een mengpaneel en een microfoon. Ik presenteerde zonder luisteraars de Bob Top 12 en interviewde ik vrienden.

De liefde voor het goede gesprek is gebleven. Ik ben altijd op zoek naar wat mensen beweegt. Ik ben nieuwsgierig en luister graag naar ondernemende mensen die meer willen bereiken met communicatie. Met minder moeite.

Ik kocht een Rodecaster Pro 2. Een heerlijk apparaat waarmee je moeiteloos een podcast kunt maken. Nou ja, de eerste keer is altijd even wennen. Gelukkig was mijn eerste gast Erik Pesch, Director of Tax, Legal en Compliance bij FM Group in Aalsmeer. Een bloemengroothandel die wereldwijd opereert, met 2000 medewerkers en 800 miljoen omzet per jaar.

Erik kan zijn gedachten en gevoelens uitstekend onder woorden brengen dus ging ons gesprek al gauw als vanzelf. Daarna bleek ik echter een verkeerde instelling te hebben gekozen waardoor ik alleen de tunes had opgenomen. Erik deed er niet moeilijk over. Hij snapte dat waar gehakt wordt spaanders vallen. Hij kwam nog een keer en we deden ons gesprek over en nu nog meer ontspannen.

Erik liet horen hoe je in de snelle en soms stevige bloemenwereld jezelf kunt zijn en blijven. Vooral door je kwetsbaar op te stellen. Wat dus niet soft waar juist immens krachtig is.

Het ongefilterde resultaat van ons gesprek, aangevuld met twee door mij ingesproken inzichten over de kracht van kwetsbaarheid en over hoe je snel ‘in je lijf’ kunt waarnemen is nu voor iedereen te horen.

Dat maakt me blij en dat voelt ook eng. Kwetsbaar.

Ik ben uit de Bobcast gekomen.

De aflevering 'Erik Pesch en de kracht van kwetsbaarheid' van de Anders Denken, Anders Doen Bobcast is te beluisteren via https://www.bobheeren.nl/mediamaker en op Spotify, Apple podcasts en Google podcasts.


# Hits: 405