Skip to main content

Anagram van verbinding

Bob Heeren | anderhandelaar
24 maart 2024

Het was een mooi plan, maar het liep volledig anders. Op dinsdag 16 januari 2024 rijd ik naar kantoor. 

Samen met mijn collega’s Nadine van der Slot en Thijs de Jong ga ik die avond in de werkplaats van Brouwers Tours in Noordwijk live een aflevering van de podcast Recht Praten Met Advocaten presenteren. De ruimte zal fantastisch aangekleed zijn, omgetoverd tot een feestzaal voor de nieuwjaarsreceptie van het ONDB, OndernemersNetwerk Duin- en Bollenstreek.

We hebben een mooie titel bedacht.

Rechtop onder een taxibus het nieuwe jaar in.

Dat grote voertuig zal er ook daadwerkelijk staan, op een metershoge brug. Goed beveiligd, zodat de leden van het ONDB daar rustig onder kunnen proosten op het nieuwe jaar.

Ik bel mijn moeder omdat ik de vorige avond van haar heb gehoord dat mijn vader onwel was geworden. Vorig jaar was ik nog samen met hem live op televisie, tijdens een mooie uitzending van Tijd voor Max, over zijn vader en mijn opa die tijdens WO II op de koopvaardij voer.

Nu gaat het de laatste tijd wat minder en sinds gisteren, lijkt het, behoorlijk veel minder. Ik hoor de paniek in de stem van mijn moeder. De dokter is bij mijn vader en er komt een ambulance. Ik begrijp de diepere boodschap meteen. Op kantoor stellen Nadine en Thijs mij gerust. Het komt wel goed, vanavond, ga jij naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Ik rijd naar het oosten en samen met mijn moeder, dochter en zoon zijn we nog zo’n anderhalve dag getuige van het leven van mijn vader, wiens ziel op de hele vroege donderdagmorgen naar een andere dimensie vertrekt. Hij mocht 90 worden, dat wel, maar de verbijstering, de leegte en het verdriet zijn er nauwelijks minder om.

Ik laat het ONDB weten dat ik de podcast niet vergeten ben. Dus maak ik die alsnog, nu semi live, in het kantoor van John Brouwer, boven de ruimte waar een paar maanden geleden nog de taxibus zweefde.

Ik spreek de bevlogen John over zijn 100-jarig bedrijf. Sven Lubbe is een opgewekte accountant en coming man bij Van Wezel Accountants. Hans Zwetsloot is een ervaren architect bij Stol en al zolang voorzitter van het ONDB dat hij zelf niet meer precies weet hoelang. Marieke de Geus is directeur van Partiar, executeur in nalatenschappen en ademt commercie. Mijn collega Thijs doet een column tijdens de Oploskoffie over dossieropbouw.

Het ONDB is een soort YMCA. Ik maakte een tekst die de leden misschien tijdens hun volgende gala wel samen willen zingen.

Jij daar 

Doe maar mooi met ons mee

Dus, hé jij daar

Want het is geen cliché

Ondernemen

Dat doe jij met jouw hart

En je wil je wel verbinden

 

Jij daar

Die graag klanten ontvangt 

Ja zeg, jij daar

Weet waar jij naar verlangt

Naar een netwerk

Waar je vrienden ontmoet

En je ook jezelf zult blijven

 

Het antwoord ligt bij de ONDB

Al wat je wil is de ONDB

Ondernemen en drank

En verbinding als dank

Nou dat zul je hier altijd vinden

 

ONDB

Het antwoord ligt bij de ONDB 

Waar je vrienden ontmoet

En daar zaken mee doet

Zonder moeite en overdrijven 

 

Het ONDB is een club van gezellige mensen, van ondernemers zoals jij en ik. Die elkaar automatisch weten te vinden. Niet omdat het moet, maar omdat het fijn zakendoen is als je elkaar begrijpt.

Ik kijk naar de letters ONDB en mijn hersenen maken er een vanzelfsprekend anagram van.

Luister naar de podcast via Spotify, Apple of deze website.


# Hits: 655