Skip to main content

Het KOV abc(d)

Bob Heeren | storyteller
24 april 2017
Ook al ben ik in de regel een Leidse advocaat, in Katwijk voel ik me thuis. Het was 1993, een belangrijk jaar.

Advocatenkantoren mochten voor het eerst een nevenvestiging in een andere plaats openen.

Ik was toen de jongste maat van De Ruijter de Wildt & De Vroom Advocaten. Later afgekort tot RWV. We deden mee aan een pilot van onze beroepsgroep, de Orde van Advocaten.

We maakten een ondernemingsplan, met een consultant van Boer & Croon. Het was een fanatieke man, met een scherpe onderkin. Daar wreef hij bedenkelijk over toe hij vroeg naar onze managementinformatie en wij hem lacherig aankeken.

“Wie gaat er permanent in jullie nieuwe nevenvestiging Rijnsburg kantoor houden?”, vroeg de scherpe onderkin scherp. Het leek alsof wij als vennoten in een horizontale rij stonden opgesteld en mijn mede-maten een stap achteruit deden. Terwijl ik bleef staan.

“Waarom ook niet?” dacht ik. Nog geen week later was ik advocaat in Rijnsburg. in het gebouw van Kwestro & Faas, tegenover de HAI en bij de ingang van de veiling.

De tijden zijn inmiddels veranderd. RWV beschikt over allerlei mogelijke managementinformatie die op ieder moment raadpleegbaar is. We lopen in de voorhoede van digitale informatieverwerking en marketing. We weten wie we zijn en waar we naartoe gaan.

Het bijkantoor in Rijnsburg werd ingewisseld voor een groter pand in Noordwijk. Inmiddels opereren we met 25 advocaten en net zoveel medewerkers vanuit onze kantoortoren in Leiden.

Een ding bleef. De hartsverbinding met Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk. Tegenwoordig een grote gemeente. Met de Katwijkse Ondernemersvereniging KOV als een niet meer weg te denken onderdeel van de samenleving.

Op maandagavond 3 april 2017 was het RWV-avond bij de KOV. De fabriekshal van Catering Cor Jansen op Katwijkerbroek was tot een heuse Katwijkse pub omgebouwd.

Gert Jan Nell, Juul Vredenbregt en Mattijs Jongeneel - de nieuwe eigenaren van de oude bekende cateraar - zagen dat het goed was. Net als de ruim honderd KOV’ers die, in teams verdeeld, fanatiek en met behulp van een mobieltje de zestig quizvragen via de website van Kahoot beantwoordden.

Dat leidde tot een gezellig rumoer en tot meervoudige keuzestress tussen de alternatieven A, B, C en D. Ontslag, huur, incasso, erfrecht, alimentatie, aansprakelijkheid en bedrijfsoverdracht. Maar ook kennis over Katwijk, mediation en muziek. Het zat er allemaal bij. Ondertussen bleef de drank vloeien en viel er tegen de warme happen (met ijs toe) niet op te eten.

Koert Witteman, singer-songwriter uit Sassenheim speelde. En zong, met zijn verrassend diepe en warme stem. Samen deden we ‘You’ve got a friend’.Als een ode aan Katwijk, de Katwijkers en de KOV. Een ondernemersnetwerk met een hart. Waar iedereen zichzelf mag zijn.

Dat blijft - met recht - het ABC van de KOV.

# Hits: 765