Skip to main content

Salm after the storm

Bob Heeren | advocaat
14 maart 2016
Was het de stilte na, of juist voor de storm? Shakespeare zou met die vraag wel raad hebben geweten.

De band K-Beng hield het op Calm after the storm en ik vond dat het frisser klonk dan destijds Ilse en Waylon.

Er waren ruim 400 bezoekers bij de Grande Finale van de Sterkste Schakel. In Thuis Ter Duin. De storm van het Prijzencircus (met een weemoedige knipoog naar V&D) barstte los.

Intratuin Voorschoten had een stemcomputer geplaatst. Of dat het bedrijf de Publieksprijs bracht is onduidelijk. Wel helder is dat het ook bij een tuincentrum tegenwoordig om klantbeleving gaat. Met recepten en spulletjes om zelf in elkaar te knutselen.

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam beoordeelden de websites van alle 62 genomineerden. Voor drie studiepunten. Aldo Valentijn toonde zich Heer en Meester. Het administratiekantoor dat hij samen met moeder Lucie runt won een Social Scan, een SEO, SEA of een CMI skin. Een soort virtuele SOA.Over de randen van mijn leesbril zag ik gepassioneerde winnaars die straalden van terechte trots. Wat je ook over de verkiezing kan zeggen, het is een formule die na dertien edities nog lang niet is versleten. Zeker omdat het altijd spannend en hilarisch zal blijven wie de winnaar op het podium vertegenwoordigt. De door elke genomineerde in het verleden opgegeven naam biedt namelijk geen garantie voor de toekomst.

Zo heette ik uitbundig Stefan, Gerben en John welkom maar ging het om Paul, Jan en Nico. What’s in a name, zou Shakespeare zeggen.

Fitnessclub Jetts kreeg de GT Aanmoedigingsprijs. Je kunt er ook om drie uur ‘s nachts trainen of op Eerste Kerstdag. “Maar alleen als je lid bent”, zei Rosa van de Kerkhof. Een onderneemster om rekening mee te houden.De negen sectorwinnaars zaten bij elkaar op hoge barkrukken op het kleine podium dat niet helemaal tot de muur aansloot. Ze hielden hun zenuwen in bedwang en niemand belandde tussen de wal en het schip. Ik concludeerde: als je doet wat je leukt vindt, of: als je leuk vindt wat je doet is elke dag een feest.

Ik deed de hele avond wat ik leuk vind. Waaronder: zingen. Met K-Beng. The Boxer, van Simon en Garfunkel. Over klappen uitdelen en incasseren.Notaris Antal DeWitte gaf de met liefst drie rode lakzegels afgesloten enveloppe aan mij, in ruil voor bloemen en zoenen van assistente Kim Zwanenburg. Op Twitter bleek het “Kim moment” vooral in mannelijke tweets een topic.

Mister Rijnsteek Business Harry de Reus maakte grappen. Hij was opgelucht omdat ook deze editie van zijn geesteskind weer het geluksgevoel van heel veel mensen had versterkt.Gebrs. Van der Salm uit Boskoop won de Sterkste Schakel 2016. Gelukkig wist ik op tijd dat niet Stefan, maar Paul van der Salm zelf de prijs in ontvangst nam.  “Ik bereid nooit een speech voor, want alles wat ik zeg komt uit mijn hart”, zei Paul.Dat is een quote waaraan zelfs Shakespeare een puntje had kunnen zuigen.


# Hits: 757