Skip to main content

Het begeren van Heeren

Bob Heeren | spreker
13 april 2013
Wie zou ik hebben willen worden als ik nergens rekening mee had gehouden?

Op vrijdagavond 12 april 2013 vertelde ik het aan zo'n 300 bezoekers die in de Wintertuin van Hotels van Oranje bijeen waren gekomen voor de finale-avond van de Sterkste Schakel van Rijnland verkiezing.

Ik zou presentator van mijn eigen programma zijn geworden. Ik zou interessante mensen interviewen, liedjes zingen – alleen en met artiesten – en creatieve items bedenken om de mensen te informeren en te vermaken. Het is een groteske vergelijking, maar toch. Paul de Leeuw is in hetzelfde jaar geboren als ik, dus zijn we generatiegenoten. Ik zou zo'n soort programma maken als Paul nu heeft.

Alleen ben ik niet Paul de Leeuw en zou ik het uiteraard anders invullen. Op YouTube zie ik het als Paul met Adele zingt, met Stef Bos, Guus Meeuwis. Als hij Robbie Williams ontvangt, politici, geleerden, interessante mensen. Dat zou ik ook doen, alleen spring ik niet in zwembaden met vla en interview ik anders.

Op 12 april 2013 was ik mijn eigen Paul de Leeuw en vormde ik voor het eerst een duo met Gerdien Dalmulder. Onderneemster, creatieve geest. Eigenaar van Always On Stage, gespecialiseerd in klantbeleving. Een gouden dienst voor ondernemers die juist in deze tijd succesvol willen zijn.

Harry de Reus, mister Rijnstreek Business, had ons samengebracht. Gerdien en ik hadden aan halve woorden genoeg om elkaar alle ruimte te laten. Op 12 april 2013 was ik in mijn element en Gerdien was dat ook.

De Exportprijs werd gesponsord en toegelicht door Mark van Oosten van de Kamer van Koophandel. Winnaar werd Infotheek uit Leiden. Een bedrijf dat als een phoenix uit de as herrees. Eind jaren '80 ging Infotheek in mijn beleving "zomaar" failliet. Nu is het bedrijf groter en beter dan ooit.

En dus is iedere mislukking een opmaat voor succes.

 


# Hits: 834