Skip to main content

Hoe mevrouw Smith achter het net vist

Bob Heeren | advocaat
19 juni 2023
Netflix maakte een documentaire over het leven van Anna Nicole Smith. Ze was groot, blond, had E-cups en was gefascineerd door Marilyn Monroe, op wie ze dan ook flink leek.

Als alleenstaande moeder van een zoon besloot Anna Nicole stripper te worden om op die manier met maar een baan te kunnen rondkomen. Toen Anna Nicole haar zoon naar een casting voor jeans bracht werd ze zelf als model ontdekt. Niet veel later stond ze op de Playboy en kwam ze in de club waar ze werkte miljardair Howard Marshall tegen.

Het was volgens Anna Nicole, liefde op het eerste gezicht. Ze trouwden. Zij was 26, hij 89. Een jaar na het ja-woord overleed haar echtgenoot en bleek Anna Nicole toch niet in zijn testament te staan.

Oeps.

Anna Nicole vond dat geen stijl en procedeerde tegen haar stiefzoon, die wél erfde. Ze overleefde ook hem maar stierf zelf kort daarna.

Is dit een juicy en tragisch verhaal dat je alleen maar in Amerika tegenkomt? Absoluut niet.

De nieuwe echtgenote die het vermogen van de verliefde weduwnaar leegplukt komt vaak voor in de praktijk van een erfrechtadvocaat. En nog veel meer andere, vaak uiterst emotionele meningsverschillen.

Erfrecht gaat letterlijk over leven na de dood. Ik voel me in dat soort zaken als mediator of als zakelijk gespreksleider die doorvraagt behoorlijk thuis. Zeker omdat Birgitte Schelvis, mijn collega bij RWV, een echte expert is als het gaat om de wetten en de rechtspraak. Zij en ik maken een mooie combinatie.

Overlijden behoort niet over lijden te gaan. Dus wie niet achter het net wil vissen belt Birgitte Schelvis.

Of hengelt naar ons samen.

# Hits: 441