Advocaat

Sinds 1986 werk ik als advocaat. Ik heb een voorliefde voor complexe juridische zaken, zeker als er onderliggende belangen en verborgen gevoelens meespelen. Dat kunnen zakelijke kwesties met een emotionele onderlaag zijn, denk aan arbeidsconflicten. Maar ook emotionele kwesties met een zakelijk karakter, zoals echtscheidingen.

Bij zakelijke en persoonlijke geschillen

Mijn werkveld bestaat uit conflicten tussen werkgevers, werknemers, directeuren, ondernemingsraden, commissarissen en aandeelhouders. Uit ontslagen en geschillen op de werkvloer. Uit kwesties die de ondernemer aangaan: koopcontracten maken, de uitleg daarvan toesnijden op de belangen van de klant, procederen en krijgen wat je wilt. En op het familievlak: uit echtscheidingen. Ik ben voorstander van een op maat gesneden tactische aanpak: soms de brute aanval, dan weer gedoseerd verdedigen. Maar altijd met verstand én gevoel.

Altijd met verstand én gevoel

Ik combineer mijn kennis van het recht graag met mijn training in psychologie en communicatie. Wat partijen hiervan merken? Ik denk vooral ook de aandacht voor de zachte kant van een geschil: de emoties, (verborgen) belangen, intenties en onbegrepen bedoelingen. Dit leidt tot een betere verstandhouding waardoor geschillen zich eerder oplossen. Omgekeerd kan ik in kwesties waarin emoties overheersen juist de ratio terugbrengen. Hierdoor past ook het personen- en familierecht mij goed. Bij echtscheidingen weet ik de veelheid van emoties in goede banen te leiden. Ik (h)erken de emotionele onderstromen, waardoor er ruimte ontstaat en oplossingen zich sneller aandienen. En daar zijn alle partijen bij gebaat. Bij echtscheidingen met zakelijke vraagstukken dient mijn eigen ondernemerschap bovendien als waardevolle bagage.

Creatief denken

Samen met de cliënt bepaal ik de kortste weg naar het doel, waarbij ik flexibel kan meeveren en de kunst van het berijden van verschillende sporen versta. Want gaandeweg wil het doel wel eens veranderen. Waar nodig treed ik op als advocaat. Maar ik help klanten ook hun gedachten helder te formuleren, zodat ze het probleem zelf kunnen oplossen. Voor mij gaat het vooral om creatief denken bij het vinden van de beste en snelste oplossing. Die uitdaging ga ik elke dag met plezier aan.

Betrokken

In 1993 ben ik tot de maatschap van RWV Advocaten toegetreden, waar specialisten werken die de cliënt ontzorgen. Cliënten kunnen hier hun geschil uit handen geven zónder betrokkenheid te verliezen. In de wetenschap dat hun probleem op de juiste manier wordt aangepakt.

Juridische bijstand nodig?

Neem dan contact met mij op via 06 51 557 717 of stuur een e-mail
Valt het geschil niet binnen mijn expertise, dan verwijs ik je naar de juiste RWV-specialist.


Blogs over advocatuur

Contact

BOBHEEREN.NL
Warande 21
2404 HR Alphen aan den Rijn
06 51 557 717
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bobheeren.nl

Podiumnieuws

U bevindt zich hier: Home Advocaat