Storyteller

Benzine voor de geest

In het benzinestation loop ik door een erehaag van ballonnen. Ik zoek een reden voor die feestvreugde.

Die vind ik niet. Achter de koffiecounter staat een lange man in een witte overjas. In ieder geval is hij in een feestelijke stemming. Hij grijnst breeduit naar een man met een oranje overall die naast mij een croissant en een powerdrank afrekent.

“Ik ben al vanaf half vier vanmorgen op”, zegt hij. Ik denk dat hij zich daarmee verontschuldigt voor de enorme hoeveelheid suiker en calorieën die hij punt staat naar binnen te werken, maar ik kijk neutraal. “Ja, ik was ook vroeg”, zegt de lachende witte overjas. “Mijn kinderen waren er om half zeven en ik zei: “Ga nog maar lekker even slapen”. Mij ontgaat de logica van deze opmerking volkomen, want zo vroeg was hij dus kennelijk ook weer niet.op  De oranje overall knikt echter begrijpend. Lotgenoten.

Ik bestel een zwarte koffie. “Lekker koekje erbij, meneer?” schatert de witte overjas nu ook mij toe. Ik schud mijn hoofd, waarop hij laat weten dat hij het heerlijk vindt om op Koningsdag te werken.

“Nu zijn de mensen nog wat stil en kan ik lekker praten”, legt hij uit wat ik al heb waargenomen. “Straks komen de gezellige mensen” (ik voel een zekere teleurstelling).  “En in de avond komen de lastposten. Maar die kan ik wel aan hoor! Ik heb altijd wel een lolletje paraat”. Ik geloof hem op zijn woord. Ik schenk hem een glimlach als ik mijn koffie in ontvangst neem.

“Neem nou laatst”, zegt hij, “Zo’n lastige kerel! Hij liep ook nog eens mank. Maar hij had een mooie vrouw bij zich”. Ik vraag me af of je lastiger wordt als je mank loopt en hoe raar het dan is dat je desondanks in het gezelschap van een mooie vrouw kunt zijn.

Maar de overjas dendert alweer door. “Zeg ik tegen haar: “Nou, die loopt niet zomaar bij je weg!” Op de weg naar mijn auto hoor ik hem nog nahikken.

Als ik  op de snelweg ben vraag ik me  af wat voor lolligs hij aan al die lastige klanten over mij zal vertellen.

Hits: 3231 keer Laatst aangepast op zondag, 03 mei 2015 15:48
  Bob Heeren | schrijver & blogger

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwste van Bob Heeren | schrijver & blogger

1 Reactie

 •  

  Lieve Bob, Dat je goeie liedteksten kan schrijven is me al lang bekend. Dat je goed kunt zingen, en mijn favoriete zijn je chansons, weet ik ook al heel lang!
  Maar dat je als webblogger ook inspirerende verhalen kunt schrijven .had ik geen idee van!
  Maar................................................fijn dat ik het nu wel weet!
  Ga ik ze allemaal lezen.

  Het beeld van de man in de overjas, binnen in het tankstation en de man die zich, eenmaal buiten, afvraagt wat ie over hem zou kunnen vertellen.................. roept al weer een nieuw verhaal op.
  Heerlijk als je dat kan...........schrijven!
  Dank!
  Sheila.

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Contact

BOBHEEREN.NL
Warande 21
2404 HR Alphen aan den Rijn
06 51 557 717
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bobheeren.nl

Podiumnieuws

U bevindt zich hier: Home Storyteller Benzine voor de geest