Storyteller

Koffie praat Image credit: kzenon / 123RF StockfotoI
    Bob Heeren | storyteller
Door Op 02 februari 2014 In Storytelling 0 Comment

Koffie praat

Ik wacht op Schiphol en heb trek in koffie. In de rij bij Starbucks knijp ik mijn ogen toe om beter te kunnen lezen. Ik vertik het namelijk om mijn bril voor veraf voor dit soort klusjes op te zetten. Voordat ik aan de beurt ben wil ik weten of ik een Tall, Grande of Venti zwarte koffie neem. Hoe sneller ik hier weg ben, hoe beter.  Ik bestel een Tall. Het meisje achter de balie pakt meteen de juiste beker.

Ze heeft een viltstift in haar hand. “Wat is je naam?”, roept ze. Mijn spieren spannen zich. Ik onderdruk de neiging om te checken of iemand heeft gehoord dat ik hier sta. 

“Bob”, zeg ik, nog net hoorbaar. Ik probeer haar luide tonen te bezweren. “Bob met Bee Oo Bee ?” Het meisje schreeuwt nu. Ik knik snel mijn hoofd. Het meisje schrijft “Bob” in grote zwarte letters op de beker die wordt doorgegeven. “U mag naar het einde van de balie, mijn collega rekent met u af”. 

Het is zaterdagmorgen ergens in de jaren zeventig. Op een veld met meer klei dan gras ren ik in het gezelschap van vooral  fors gebouwde boerenjongens achter een voetbal aan. “Goed gedaan Boppp”, roept er één. Hij zegt het met een raar stemmetje. Hij imiteert mijn vader als die langs de lijn staat. Als hij “Boppp” zegt bollen zijn wangen. Andere boerenkinkels lachen. Ik zeg niets. Er hangt een lichte mist over het veld. De geur van mest prikkelt mijn neus. De bal komt voor mijn voeten. Ik schiet hard over. 

“De bestelling voor Boppp!”. Ik ril en kijk om me heen. Ik zoek naar antwoorden. Schiphol. Koffie. Een jongen met een vriendelijk gezicht houdt een grote beker omhoog. Ik lees mijn naam.

“Hier”.

Mijn stem heeft het Starbucks volume aangenomen.

Hits: 3682 keer Laatst aangepast op vrijdag, 07 februari 2014 08:08
  Bob Heeren | storyteller

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Contact

BOBHEEREN.NL
06 51 557 717
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bobheeren.nl

U bevindt zich hier: Home Storyteller Koffie praat