Storyteller

Opgedroogd Image credit: kzenon / 123RF StockfotoI
    Bob Heeren | storyteller
Door Op 26 oktober 2013 In Storytelling 2 reacties

Opgedroogd

Een jongen die zo weggelopen lijkt van de cover van Men's Health kijkt in de spiegel van de kleedkamer in de sportschool. Hij fronst als ik hem aankijk. "Ik zou wat meer op willen drogen", zegt hij.

Nu frons ik. Hij wijst op een klein blond ventje dat met een drinkbeker door de kleedkamer rent. "Ik heb het goed voor elkaar, hoor. Vriendinnetje. Twee kindjes. En dan ga je pepernootjes eten, hè?". Ik zeg niets en denk na over het oorzakelijk verband tussen een vrouw en pepernoten.

Ik kijk naar zijn in ieder geval voor mij indrukwekkende, ontblote torso. Hij pakt met zijn duim en middelvinger een minuscuul vetlaagje rond de buikstreek vast. "Kijk, dit moet strakker".

Het kleine blonde ventje heeft andere zorgen. "Papa, ik moet plassen". Zijn vader rent hem achterna, richting de WC. Ik kijk in de spiegel voordat ik naar de sportzaal ga. Als er één buik zou moeten opdrogen is het wel die van mij. Ik kom die buik ook tegen als ik in de lift van mijn kantoor sta. Of als ik foto's van mezelf bekijk.

Ik weet dat ik het ben die kijkt en oordeelt en dat anderen per definitie niet mijn werkelijkheid waarnemen. Wie valt mijn buikje op of houdt zich daarmee bezig? Dus wat of wie beweegt mij om me hier twee keer per week de uitputtingsgrens te laten bereiken? Toch leg ik braaf het circuit af. En lig ik een half uur later hijgend naast een van de toestellen.

Ik heb ook een vriendinnetje en twee kindjes. Iets ouder dan de jongen in de kleedkamer, maar toch. Gisteren zag ik bij de bakker alweer pepernoten liggen. Ik twijfelde, liep door, ging terug, keek weer en kocht niets.

Ik zag mezelf in de winkelruit staan en voelde me opeens ontzettend opgedroogd.
Hits: 4799 keer Laatst aangepast op dinsdag, 29 oktober 2013 09:38
  Bob Heeren | storyteller

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerelateerde items (op tag)

2 reacties

 •  

  Mooi verhaal Bob! Ik ga morgen eens pepernoten kopen, zou jij ook eens moeten doen ;-)

  Rapporteren
 •  

  Dat heerlijke opgedroogde man,

  Wat geniet ik toch van je blogs, je schrijft zo heerlijk!

  Wist je dat je lichaam er zo op in is gericht dat ie alleen wil bewegen voor lust of last? Dat geduw en getrek in de sportschool heeft geen enkele nut voor je systeem. Behalve dan weer als je jezelf pepernoten na de sportschool beloofd, dat dan weer wel ; )

  Arianne

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Contact

BOBHEEREN.NL
06 51 557 717
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bobheeren.nl

U bevindt zich hier: Home Storyteller Opgedroogd