Storyteller

    Bob Heeren | storyteller
Door Op 01 februari 2013 In Storytelling 0 Comment

Chilly

Op het sportpark in Voorschoten is het ijzig koud. Ik ga al elf jaar kijken naar waar mijn zoon voetbalt. Of beter geschreven: keept, al voetbalt de moderne keeper ook gewoon mee. Dat doet hij zelfs graag, al vind ik hem vaak wel erg rustig als hij de bal met de voet aanneemt en een aanvaller op hem af stormt. Maar het gaat goed en vanmiddag heeft hij niet veel te doen. In de tussentijd vraag ik mij af hoe ik die anderhalf uur in een snijdende kou die voornamelijk door de wind wordt veroorzaakt door kom.

In de rust loof ik de scheidsrechter die met een naar beneden hangende snor en een ietwat gebogen uiterlijk een sombere indruk maakt. Ik zeg hem dat ik het knap vind dat hij zich in deze kou in korte broek over het veld beweegt en die opmerking ondergaat hij met een lichte glimlach.

Na de pauze zie ik hem de andere kant opgaan dan die welke naar het veld wijst en ik vraag hem of hij nog wel zin heeft om te fluiten. "Eigenlijk niet", klinkt het in onvervalst Leids, "Maar het moet". Waarna hij verder sjokt in de richting van de kleedkamer van Voorschoten waarin de spelers kennelijk ook de warmte verkiezen boven de vrieskou op het voetbalveld.

Vijf minuten voor tijd maakt UDO A1 de niet onverdiende 0-1. En grijnst mijn zoon veelbetekenend als ik hem na afloop goedmoedig op de schouders sla. Het is chilly in Voorschoten.

Zie voor het volledige verslag www.vvudo.nl en ga naar Jeugd, A-Jeugd, Chilly.

Hits: 3172 keer Laatst aangepast op maandag, 04 februari 2013 16:25
  Bob Heeren | storyteller

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Contact

BOBHEEREN.NL
06 51 557 717
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bobheeren.nl

U bevindt zich hier: Home Storyteller Chilly