Mediation

    Bob Heeren | mediator
Door Op 03 februari 2013 In Mediation 0 Comment

Mediation maakt meer mogelijk met minder money

Mediation is hot. Eindelijk. Ik deed mijn opleiding in 1995 en 1996. Mooie klassieke theorieën. Eerst het probleem verkennen. De partijen laten teruggaan in de tijd. Kijken waar het hen wèrkelijk om gaat. Dan de stap maken naar onderhandelen. Geven en nemen. Afsluiten. Klaar. Maar de tijd was er nog niet rijp voor.

Je hoorde overal dat "Mediation toegeven betekende". Je moest water bij de wijn doen, je zou zwakheid tonen. Nee, dan een procedure "tot het gaatje" bij de rechtbank. Maar naarmate die zaken vaker eindigden met het bekende heen en weer lopen op de gang tussen advocaten en partijen en het ergens in het midden terechtkomen, wijzigde de publieke opinie.

Ik vind het juist een uitdaging om aan business mediation te doen. Daar waar het bijna twintig jaar geleden nog een mijnenveld was voor de mediator begint zich nu een begaanbare steppe te vertonen. Dat komt omdat aan de ene kant het geld en de tijd ontbreekt om lang en intensief te procederen. En er altijd een kans is dat je niet helemaal krijgt wat je wilt.

En dat komt ook omdat mensen – en met name ook mannen – veel beter in staat zijn om te praten over wat ze denken en voelen. Wat ze ècht denken en voelen. En dat ze weten dat daar niets zwaks aan is. Echte mannen (en vrouwen) praten en geven antwoord. Dat maakt business mediation snel, efficiënt en goedkoop. En dat leidt tot een echte oplossing voor bijna ieder conflict.

Bijna – want iedereen heeft een keuze. Ook om langer dan noodzakelijk in een gevecht betrokken te blijven.

Hits: 1631 keer Laatst aangepast op maandag, 04 februari 2013 16:16
  Bob Heeren | mediator

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Contact

BOBHEEREN.NL
Warande 21
2404 HR Alphen aan den Rijn
06 51 557 717
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bobheeren.nl

Podiumnieuws

U bevindt zich hier: Home Mediation Mediation Mediation maakt meer mogelijk met minder money