Advocatuur

    Bob Heeren | advocaat
Door Op 03 oktober 2013 In Advocatuur 0 Comment

Vallende blaadjes

In de afgelopen bijna 27 jaar dat ik advocaat ben heb ik de stelling ontwikkeld dat met name in de herfst de somberheid bij de mensen toeneemt en daarmee het aantal ziektegevallen op de werkvloer.

Nou heb je twee soorten zieke werknemers. Je hebt degenen die "gewoon" ziek zijn en weer beter worden. Een beetje echte aandacht doet wonderen!

Daarnaast heb je de probleemgevallen. De mensen met wie het toch al niet lekker loopt Die categorie kost energie, tijd en vooral: geld. Voor die categorie levert een juridische én psychologische aanpak energie, tijd en vooral: geld op. De Poortwachterswetgeving is zo slecht nog niet, als je die maar op de goede manier toepast.Kijk maar eens naar dit voorbeeld.

Het komt voor dat de bedrijfsarts de zieke in staat acht om het werk langzaam maar zeker weer op te pakken. Zoals bijvoorbeeld in een zaak van het Gerechtshof Arhem Leeuwarden, toen er gedurende twee uur per dag, met tussendoor pauzes kon worden gereïntegreerd in passend werk.

Maar: de werknemer was een probleemgeval. Hij was het dus met die diagnose niet eens en bleef thuis. De wet bepaalt dat een werknemer geen recht heeft op loon voor de tijd "gedurende welke hij zonder goede reden weigert passende arbeid te verrichten, alhoewel hij daartoe wel in staat is". Dat is een lastige zin en de geleerden waren het er niet over eens of je dan als werkgever het hele loon mocht inhouden of alleen het loon over die twee uren per dag.

Tot nog toe leek de rechtspraak uit te gaan van het laatste. Alleen het salaris over die twee uur per dag mocht worden ingehouden. Dat was natuurlijk niet bepaald een prikkel voor het zieke probleemgeval om toch weer te gaan reïntegreren. Het Gerechtshof vond dat het volledige loon mocht worden ingehouden. Het aardige van die uitspraak is dat het hof die mening uitgebreid motiveerde. Het hof vond dat uit de totstandkoming van de wet bleek dat je in zo'n geval in beginsel het volledige loon mocht inhouden, tenzij de werknemer alleen een lichte overtreding zou hebben begaan. Ik vond dat een overtuigende redenering.

Het is onbekend of deze zaak nog aan de hoogste rechter in Nederland (de Hoge Raad) is voorgelegd maar het zou zomaar kunnen dat de Hoge Raad de mening van het hof overneemt. Voorlopig hebben werkgevers met deze uitspraak dus weer een extra instrument in de gereedschapskoffer.

Zodat de problemen als de blaadjes van de bomen kunnen afvallen.

photo credit: SomeDriftwood via photopin cc

 

Hits: 1671 keer Laatst aangepast op maandag, 07 oktober 2013 22:25

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Contact

BOBHEEREN.NL
Warande 21
2404 HR Alphen aan den Rijn
06 51 557 717
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bobheeren.nl

Podiumnieuws

U bevindt zich hier: Home Advocatuur Advocatuur Vallende blaadjes